06 4141 723 info@dbcseinajoki.fi

FYSIOTESTING

Testauspalvelumme ohjaavat ja motivoivat sinua saavuttamaan tavoitteesi. Tavoittelet sitten kunnon kohotusta, tukea systemaattiseen liikuntaan ja urheiluun, tai apua palautumiseen – olemme apunasi. Käytössämme on monipuoliset ja luotettavat menetelmät hengitys- ja verenkiertoelimistön kunnon ja suorituskyvyn testaamiseen, sekä palautumisen analysointiin.

polkupyöräergometritesti
Fysiotesting - DCB Seinäjoki - Fysioterapia

Polkupyöräergometritesti on kuntotestauksessa eniten käytetty hengitys- ja verenkiertoelimistön kuntoa, eli kestävyyskuntoa mittava testi. Osallistujat saavat testikerralta mukaansa kirjallisen palautteen ja henkilökohtaisen liikuntaohjeen kestävyyskunnon parantamiseksi.

Testi voidaan toteuttaa yksilötestinä tai ryhmässä kuudelle henkilölle kerralla. Käytämme testauksessa laadukkaita Cardiowisen testipyöriä. 

Testin toteutukseen voimme valita erilaisia protokollia, mutta käytännössä kahden minuutin portain nostettava testi on osoittautunut sekä luotettavimmaksi että testattavan kannalta miellyttävimmäksi. Voit polkea niin kauan kuin sinusta itsestäsi tuntuu sopivalta ja testijärjestelmämme laskee loppusuorituksesta arvioiden maksimisykkeesi. 

• Yksilötestiin voidaan liittää hengityskaasuanalyysi, jonka perusteella saat lisäksi tarkan kuvan energia-aineenvaihduntasi eri osa-alueista.

FIRSTBEAT HYVINVOINTIANALYYSI
Fysiotesting - DCB Seinäjoki - Fysioterapia

Hyvinvointianalyysi

Firstbeat Hyvinvointianalyysi auttaa sinua löytämään keinot hyvinvoinnin parantamiseen henkilökohtaisten tavoitteidesi mukaisesti. Saat Firstbeat Hyvinvointianalyysista konkreettiset tulokset ja suositukset hyvinvoinnin parantumiseen sekä henkilökohtaisen palautteen esim. eri stressitekijöistä, palautumisen riittävyydestä ja unen laadusta sekä liikunnan vaikutuksista terveydelle.

Firstbeat Hyvinvointianalyysin tieteellinen perusta on sykevälivaihtelussa (HRV) ja fysiologiassa. Mittaus toteutetaan kolme vuorokautta kestävänä ympärivuorokautisena sykevälimittauksena, joka kuvaa yksilöllisesti elimistöä kuormittavia ja palauttavia tekijöitä sekä liikunnan vaikutusta.

Firstbeat Sport

Firstbeat sport on suunniteltu huippu-urheilun tarpeisiin niin urheilijalle itselleen kuin valmentajille. Firstbeat Sport ohjaa urheilijaa harjoittelemaan ja palautumaan oikein. Näe harjoittelun ulkopuolella kuormittavat tekijät ja paranna valmiutta seuraavaan suoritukseen. Ennaltaehkäise ylikuormitus ja loukkaantumiset sekä ymmärrä urheilijan palautumista ja valmiutta treeniin muuntamalla sykevälivaihteluun perustuva mittaus merkitykselliseksi tiedoksi.

HENGITYSKAASUMITTAUKSET

Aerolution hengityskaasumittaus

Aerolution-menetelmällä tehtävä fyysisen suorituskyvyn kartoitus on suunniteltu niin aloitteleville kuntoilijoille kuin urheilijoille. Aerolution antaa erittäin tarkan kuvan fyysisen kunnon eri osa-alueista. Testissä kerätään hengityskaasuja yksinkertaisella tavalla ja niitä analysoimalla saadaan paras mahdollinen tieto kehon reaktioista rasituksen aikana.

Testiin sisältyy aina henkilökohtainen palaute. Sen perusteella testattava saa juuri sopivat vinkit (syke-, juoksu-, ja tehorajoilla), miten kuntoilusta saa parhaiten hyödyt irti ja miten harjoittelua tulisi jaksottaa.

Aerolution aineenvaihdunnan analyysi

Aerolution aineenvaihdunnan analysointi sopii kaikille omasta hyvinvoinnista kiinnostuneille. Mittauksen tarkoitus on selvittää asiakkaalle, miten hänen kehonsa toimii levossa ja rasituksen aikana. Aineenvaihdunnan analysointi sopii esimerkiksi painonhallinnasta ja ruokavaliosta kiinnostuneille, sekä urheilijoille.

Aineenvaihdunnan analysoinnissa selvitetään mm. miten asiakkaan rasva-aineenvaihdunta toimii ja kuinka paljon rasvaa todellisuudessa kulutetaan liikunnan aikana.  Mittauksen jälkeen asiakas ymmärtää, mitä omassa kehossa  liikunnan aikana todellisuudessa tapahtuu ja minkälaista liikuntaa hänen tulisi tehdä, jotta rasva-aineenvaihdunta olisi maksimaalista.

FYSIOTESTING-HINNASTO

Fysiotesting OmaSP Stadion hinnasto 2019

polkupyöräergo-metritestit
Submaksimaalinen yksilötesti
(sis. henkilökohtainen palaute ja harjoitusohjelma)
110 €
polkupyöräergo-
metritestit
Submaksimaalinen testi ryhmässä
(max 6 hlö, sis. ryhmäpalaute)
85 €

Maksimitesti

Maksimaalinen yksilötesti polkupyörällä tai juoksumatolla
(Aerolution, sis. henkilökohtainen
palaute ja harjoitusohjelma)

195 €

FIRSTBEAT HYVINVOINTIANALYYSI
(sis. fysioterapeutin palautteen)
195 €
(hinta / hlö)
FIRSTBEAT HYVINVOINTIANALYYSI
2-5 henkilön ryhmät
(sis. fysioterapeutin palautteen)
155 €
(hinta / hlö)
FIRSTBEAT HYVINVOINTIANALYYSI
6-10 henkilön ryhmät
(sis. fysioterapeutin palautteen)
Suuremmille ryhmille tarjouksen mukaan
130 €
(hinta / hlö)
FIRSTBEAT SPORT
Palautumisen pika-analyysi
tarjousten
perusteella
FIRSTBEAT SPORT
Harjoituskuormat
tarjousten
perusteella

HENGITYSKAASUMITTAUKSET

Lepoaineenvaihdunnan mittaus

39 €

Rasva-aineenvaihdunnan analysointi

45 €

Ajanvaraukset, yhteydenotot ja tarjouspyynnöt

info@dbcseinajoki.fi tai puhelimitse numeroon 06 4141 723

Avoinna ajanvarauksella

Alaseinäjoenkatu 15
60220 Seinäjoki

Avoinna ma-pe klo 9-17 tai sopimuksen mukaan

Marttilantie 53
60100 Seinäjoki

Avoinna ajanvarauksella

Alaseinäjoenkatu 9B
60220 Seinäjoki