06 4141 723 info@dbcseinajoki.fi

FYSIOTERAPIA

Olemme keskittyneet tuki- ja liikuntaelimistön fysioterapiaan ja kuntoutukseen. Fysioterapia suunnitellaan ja toteutetaan yksilöllisten tarpeiden mukaan. Toimintaamme ohjaa tutkimusnäyttöön perustuva aktiivinen fysioterapia.

DBC Fysioterapia

DBC Seinäjoen hoitokäytännöt ovat tutkimusnäyttöön perustuvaa, yksilölliset tarpeet huomioon ottavaa nykyaikaista fysioterapiaa tuki- ja liikuntaelimistön toimintakyvyn palauttamiseksi ja ylläpitämiseksi. Fysioterapeuttimme on koulutettu huomioimaan kokonaisvaltainen tilanteesi ja he ohjaavat miten voit jatkossa itse ylläpitää ja kehittää omaa toimintakykyäsi.

Fysioterapia on liikkumisen ja toimintakyvyn edistämistä, kivun helpottamista ja suorituskyvyn parantamista. Hoidammekin erilaisia tuki- & liikuntaelinongelmia ilman turhaa metodikeskeisyyttä, ikään ja sukupuoleen katsomatta. Fysioterapiaan voit tulla myös ilman lääkärin lähetettä!

Klinikkakohtaiset tuloksemme ovat avoimesti nähtävissä tässä nettisivullamme. Tätä olemme tehneet Seinäjoella jo vuodesta 1997 alkaen ja oma näyttömme puhukoon puolestaan.

 

 

 

ALARAAJAFYSIOTERAPIA

Alaraajafysioterapiassa tutkitaan jalkaterän ja alaraajojen rakennetta ja toimintaa. Tyypillisiä hoitokohteita ovat mm. vaivaisenluu, kantakalvon kiputilat, nilkan nyrjähdykset, akillesjänteen vaivat, penikkatauti, juoksijan polvi, sekä lonkan limapussin tulehdus.

Vastaanotolla tutkitaan kokonaisvaltaisesti koko kehon toiminta ja kartoitetaan ongelmien syyt. Kävely- ja juoksutekniikan analysointi on keskeinen osa tutkimusta. Useimmissa tapauksissa hoitomuotona toimii terapeuttinen harjoittelu.

Kuntoutuksen tukena voimme käyttää yksilöllisesti tehtyjä Footbalance Medical -tukipohjallisia, teippauksia sekä manuaalista terapiaa.

 

URHEILUFYSIOTERAPIA

Urheilufysioterapeutti on liikkeen asiantuntija, joka tekee töitä liikkuvien ihmisten parissa. Urheilufysioterapia on toimintaa, jolla pyritään ylläpitämään ja saavuttamaan urheilijan optimaalinen toimintakyky ja suorituskyky. Samoja keinoja käytämme kaikkien liikunnan harrastajien kanssa. Autamme toiminta- ja suorituskyvyn optimoinnissa niin liikuntaa aloittavia kuin ammattiurheilijoitakin. Urheilufysioterapeutti on osa ammattimaisen valmennuksen taustatiimiä, johon kuuluu urheilijan lisäksi valmentajat ja yhteistyölääkärit.

Koulutetut urheilufysioterapeuttimme toimivat yhteistyössä ja osana valmennusprosessia lukuisten yksilöurheilijoiden lisäksi muun muassa Seinäjoen Jalkapallokerhon, SJK-junioreiden, Vimpelin Vedon ja Nurmon Jymyn kanssa. 

 

Urheilijakartoitus

Urheilijakartoituksessa selvitetään urheilijan kehon hallintaa ja kuormittumista. Puutteellinen hallinta tai väärä kuormittuminen aiheuttaa usein rasitusvammoja, sekä altistaa urheiluvammoille, jotka olisivat ennältäehkäistävissä kuormittumisen analysoinnilla ja korjaavilla toimenpiteillä.

Urheilijakartoituksesta saat henkilökohtaisen palautteen ja yksilölliset tukiharjoitteet toiminta- ja suorituskykysi parantamiseksi!

Eksentrinen YoYo-harjoittelu

DBC Seinäjoella ja Wallsport Areenalla käytössämme on Nhance-Driven by YoYo Technology harjoituslaitteisto, joka on kehitetty optimoimaan lihasvoiman kehitys ja lihaskasvu eksentrisellä lihastyöllä. Harjoittelumuoto nopeuttaa voimanhankintaa ja parantaa suorituskykyä. 

Laitteisto, joka toimii eksentrisesti ilman kitkaa, on maailmalla suuressa suosiossa joukkueurheilun ammattilaisorganisaatiossa, kuin myös eri yksilölajien olympiamitalistien keskuudessa. Hyödynnämme YoYo-harjoittelua fysioterapian ja kuntouksen lisäksi myös urheilijoiden fysiikkaharjoittelussa.

AKUPUNKTIO

Akupunktio on neulan pistämistä kehoon tarkoin määriteltyihin kehon kohtiin. Tarkoituksena hoitaa sairautta tai vaivaa ja edistää terveyttä. Akupunktiota voidaan pitää oireenmukaisena hoitomenetelmänä, jolla voidaan hoitaa esimerkiksi niskavaivoja, migreeniä, jännityspäänsärkyä, selkävaivoja, artoosikipua, lantiokipuja, olkapäävaivoja ja kyynärpääkipua. Akupunktio lievittää paikannettavissa olevan kivun voimakkuutta ja koettua epämukavuuden tunnetta. Kipuun vaikuttavien mekanismien lisäksi akupunktio on myös autonomisen hermoston säätelyyn voimakkaasti vaikuttava hoitomuoto.

Osaavasti toteutettuna akupunktio on hyvin siedetty ja turvallinen kivunhoitomenetelmä. Optimaalisin hoitosarja on usein 4-10 hoitokertaa riippuen hoitokohteesta. Terveyenhuollon oikeusturvakeskus (nykyinen Valvira) on antanut lausunnon, jonka mukaan akupunktuuria voivat antaa terveydenhuollon ammattihenkilöt, jotka ovat saaneet asianmukaisen koulutuksen ja joiden ammatinharjoittamista voidaan valvoa. Fysioterapeuttimme Teresa Vallejo Medina on suorittanut I, II ja III-moduulin Suomen lääkäreiden akupunktioyhdistys ry:n, Suomen fysioterapeutit ry:n ja Fysi ry: järjestämästä lääketieteellisestä akupunktuurikoulutuksesta.

LPG-hoito

LPG on tieteellisesti tutkittu hoitomenetelmä, joka on erinomainen hoitomuoto erilaisiin kehon kipu- ja jännitystiloihin ja aineenvaihdunnan ja nestekierron vilkastuttamiseen. LPG:tä voidaan käyttää kudoksen normaalin toiminnan ja toiminnallisen kapasiteetin palauttamiseen.

Tutkimusten mukaan LPG-hoito parantaa verenkiertoa 400-500% ja imunestekiertoa 300%. Hoitomuotoa voidaan käyttää mm. pre- ja postoperatiivisessa kuntoutuksessa aineenvaihdunnan parantamiseen, tulehdusreaktion vähentämiseen, turvotuksen ja kivun hoitoon sekä arpikudosten hoitamiseen. Urheilun puolella hoitoa voidaan käyttää mm. turvotuksen ja kivun hoitoon, lihasten ja lihaskalvojen venyttämiseen, lihasten palautumiseen, rasituksen jälkeisen lihassäryn lieventämiseen sekä lihasten valmistamiseen urheilusuoritusta varten.

FYSIOTERAPIAHINNASTO

Fysioterapia

Fysioterapeutin ensikäynti (300C)

84 €

Fysioterapia

Yksilöfysioterapia & Alaraajafysioterapia 60′ (300C)

84 €

Fysioterapia

Yksilöfysioterapia 45′ (300B)

67 €

Fysioterapia

Yksilöfysioterapia 30′ (300A)

49 €

Fysioterapia

Fysioterapia harjoituskäynti (300C)

67 €

Urheilufysioterapia

Urheilijan tuki- ja liikuntaelinkartoitus 60′

84 €

FysioPaketti 5

Fysioterapeutin alkututkimus, 3kpl harjoituskäyntejä & loppututkimus

249 €

Fysiopaketti 10

Fysioterapeutin alkututkimus, 8kpl harjoituskäyntejä & loppututkimus

499 €

Fysiopaketti 15

Fysioterapeutin alkututkimus, 13kpl harjoituskäyntejä & loppututkimus

699 €

LPG-hoito 

LPG-hoito 15min 

39 €

LPG-Hoito

LPG-hoito (30 min)

59 €

LPG-Hoito

LPG-hoito (45 min)

69 €

Hieronta

Hieronta 45min

49 €

Hieronta

Hieronta 60min

55 €

Hieronta

Hieronta 90min

75 €

Ajanvaraukset, yhteydenotot ja tarjouspyynnöt

info@dbcseinajoki.fi tai puhelimitse numeroon 06 4141 723

WallSport Fysiotesting 

Alaseinäjoenkatu 9B
60220 Seinäjoki

Fysioterapia ja kuntoutus

Torikeskus 2. kerros,
Kauppatori 1-3, 60100 Seinäjoki

 

WallSport Fysiotesting

Alaseinäjoenkatu 9B
60220 Seinäjoki